Poesie - mobilní aplikace pro milovníky poezie

Poesie (iOS, 1 den zkušební doba, poté 59 Kč na měsíc)

Pouze v angličtině a pouze pro iOS (funguje dobře i na iPadu). Je naplněná velkým množstvím autorů starších i moderních, funguje rychle a na první pohled je pro milovníky poezie rájem. Rozhraní je rozděleno na čtyři části:
Knihovnu, kde naleznete vyhledávání, personalizované návrhy, sbírky podle nálady, program týdne věnovaný jednomu autorovi, kurátorské programy, básnické příspěvky uživatelů, současné básníky, klasické autory a další.
Druhá záložka je věnována básni dne s informacemi o díle a autorovi.
Třetí část je pro komunitu vytvářenou v aplikaci – informace o tom, co se čte, notifikace, upozornění na budoucí události, nové nahrávky a komentáře.
Čtvrtá záložka je pro vás – najdete tu vaše oblíbené básně, nahrávky a informace týkající se osobního profilu.

Musím říct, že i když je Poesie pouze v angličtině, platil jsem v určitém čase předplatné, protože je velmi inspirativní, a pokud trochu vládnete jazykem, můžete si i číst a poslouchat mnoho nahrávek jednotlivých básní od uživatelů (někdy dokonce v několika verzích). Pro uživatele Androidu bohužel není a neexistuje ani webová verze.
Malé omezení je také, pokud se nacházíte v zemi, pro kterou nemají globální autorská práva. Od autora jsem se dozvěděl, že peníze z předplatného jsou směřovány i žijícím autorům a nakladatelstvím, od kterých získali možnost publikovat. Narazil jsem zatím jen na pár omezení, ale i tak určitě za to stojí Poesii určitě alespoň vyzkoušet.

Máte tip na další aplikaci pro čtenáře básní? Dejte mi vědět do komentářů.